fbpx
Accept

Cum alegem cele mai potrivite perdele si draperii raportat la camera copilului...

122508903_2476954535941605_7864397589657810925_o

Odată ce ai încheiat cu zugrăvitul și finisatul, probabil ai ajuns la partea frumoasă în care alegi perdelele și draperiile camerelor. Toate bune, dar ce dimensiuni, ce design sau ce materiale? Opțiunile sunt diverse iar paleta largă...

Dacă pentru design, materiale și culori lucrurile sunt foarte subiective, referitor la dimensiunile perdelelor, câteva idei sunt întodeauna bine venite. Astfel devine foarte important să măsori corect pentru ca efectul să fie cel dorit.

Să începem cu Lungimea perdelelor: aici depinde de camera și, bineinteles de preferințe. La bucătărie mai scurte, iar la dormitor sau living mai lungi.

Odată ce e stabilită lungimea trebuie montat suportul de prindere ( sine, bare, galerii, etc ). Te sfătuiesc să montezi întotdeauna suportul cât mai sus posibil deasupra geamului.

Perdelele și draperiile până la podea – cel mai potrivit este că lungimea să pornească de la sistemul de prindere și să se încheie cam la 1-2 cm deasupra podelei. În cazul în care vrei că perdeaua și draperia să stea pe podea, adunci mai adaugi până la -20 cm la lungimea inițială.

Am observat o tendința în acest sens, cu draperii care "se lasă" ceva mai mult pe podea.

 

La alegerea Lățimii perdelelor ar fi indicat să luăm în considerare în primul rând modelul de sistem pe care vor fi prinse draperiile și perdelele. 

La fel ca în cazul lungimii este important să stabilim Lățimea în funcție de sistemul de prindere.

In cazul perdelelor personalizate care au diferite grafici si imprimeuri, ar fi indicat ca faldurile sa fie mai discrete pentru ca imaginea sau imaginile sa fie cat mai putin distorsionate.

Oricum cei care se ocupă să le facă design-ul vor specifica aceste aspecte.

Ca o regulă generală referitor la asta- Lățimea perdelei și draperiei se calculează astfel: lungimea sistemului de prindere x 2. 

Recomandarea noastră e să faci perdeua împărțită pentru a avea acces mai ușor la geam, împărți lățimea la 2. 

În cazul în care design-ul ales de tine este unul "uni" sau "perdea ombre", numărul faldurilor poate fi ceva mai generos. În această situație alegi o lățime mai mare pentru a avea de unde să restrangi perdeua pentru a avea mai multe falduri.

Dar, hey!, Nu îți face griji, e treaba celor care le produc să îți spună aceste lucruri. Totuși că regulă ar fi: iei lungimea sistemului de prindere și înmulțești cam cu 2,5. 

Dacă vrei să faci 2 perdele ceea ce recomandăm pentru a avea acces mai ușor la geam, împarți lățimea la 2. Lățime perdea din 2 bucăți = lungime sistem prindere x 2,5.

Într-un alt articol vom discuta puțin și despre sistemele de prindere pe care să le alegi. Spor la decorat!

115772180_2406664702970589_5543919120994619607_o

Socializăm...

Comenzi si Livrare

Cum comand?
Cum livram?
Cum platesc?
Returnare produse

Suport Clienti

Politica de confidentialitate
Termeni si conditii
Articole utile – Sfatul expertului
contact@perdelecopii.ro
+40749507015
Home » Alegerea potrivita pentru perdele si draperii