Cum măsor perdelele...

Măsurarea corectă a perdelelor este un prim pas important înainte să le comandăm.

De această operațiune depinde în final, felul cum acestea se vor așeza acestea la geam și aspectul pe care îl va avea încăperea.

Perdele palmieri

Găsiți mai jos un video care ne ajută să înțelegem cum formăm faldurile perdelelor cu rejansă. Cel puțîn în cazul nostru acestea se livrează astfel, iar procesul de obținere simetrică a faldurilor este unul extrem de simplu după cum se vede în clipul de mai jos...

Cei mai importanți pași de urmat...

Dacă distanța de măsurare este ceva mai lungă e bine să utilizăm o ruleta metalică cât mai rigidă care să se curbeze cât mai puțîn in scopul preciziei măsurării.

Cu acest tip de ruletă măsurăm lungimea totală a sistemului de prindere ( șină sau galerie )

Odată măsurată lungimea sistemului, știm cât de lungă ar trebui să fie perdeaua. Așadar lungimea perdelei se calculează x2 față de lungimea sistemului de prindere, ca regulă generală. Dacă ne dorim falduri mai multe putem fără probleme să calculăm x2.5, mai ales în cazurile în care nu avem modele mari imprimate.

Referitor la înălțimea perdelelor aici ține mult de preferințe. Totusi important este că măsurarea înălțimii perdelei sau a draperiei să înceapă de sub inelele de prindere.

Avem multiple opțiuni la alegerea înălțimii. Dacă dorim până la podea putem calcula chiar și cu 20cm în plus pentru că draperia să se lase pe podea. În cazul în care optăm pentru varianta până la pervaz, calculăm înălțimea de sub inele până și scădem 1cm. După cum spuneam opțiunile sunt mai multe și  țin de preferințe.

Oricum, noi suntem la dispozitia ta pentru a ne consulta in acest proces.

signature
Perdelecopii.ro